Микита Михалков засмучений через розрив з Україною: «Здавалося, куди вони подінуться?»

20:02, 02.11.2018
Микита Михалков засмучений через розрив з Україною: «Здавалося, куди вони подінуться?»

Михалков: в Україні 23 роки виховувалося покоління людей, які вже ніколи не повернуться у братство зі слов'янським російським народом

Українці більше ніколи не захочуть стати "братнім народом" із росіянами, що є прямою загрозою "русскому міру".
 
Таку думку висловив російський режисер Микита Михалков у коментарі "Дождю". 
 
"Нам завжди здавалося, що це само собою розсмокчеться. Здавалося, Україна - ну куди вони подінуться? А вони працювали - 23 роки виховувалося покоління людей, які вже ніколи не повернуться у братство зі слов'янським російським народом", - запевнив він.
 
При цьому він звинуватив Україну в розколі православ'я.
 
"Суворий час, пов'язаний із самим існуванням "русского міра". Йому загрожує найстрашніше, як би сказав Бжезинський, - комунізм зруйнований, залишилося зруйнувати православ'я. Ось зараз цим займаються всі послідовники Збігнєва. Це все разом зібрано - і фейки, і Скрипалі, і бук, і олімпійські ігри", - сказав Михалков.
 
Як відомо, Микита Михалков і раніше виступав із скандальними заявами щодо подій в Україні.
 
Так, зокрема він передрікав Україні загибель у разі її зближення з Євросоюзом; нарікав на недостатньо масовий сепаратизм серед одеситів, через який, нібито, Росія не має достатніх підстав для введення військ; з пієтетом цитував військового злочинця Слободана Мілошевича і загалом розхвалював агресивну політику Путіна.
 
31 серпня 2015 року Служба безпеки України заборонила в'їзд Микиті Михалкову в Україну. В'їзд російському режисерові заборонений строком на 5 років, як діячеві культури, що створює загрозу національній безпеці України.