Вселенський патріарх отримав запрошення на візит до України від голови Верховної Ради

10:27, 06.10.2018
Вселенський патріарх отримав запрошення на візит до України від голови Верховної Ради

Вселенський патріарх Варфоломій може особисто привезти до України Томос про автокефалію (фото: peoples.ru)

Андрій Парубій на зустрічі із екзархами Вселенської патріархії передав запрошення для Вселенського патріарха Варфоломія на візит до України.

Про це повідомляє ТСН.

На зустріч із головою Верховної Ради Андрієм Парубієм приїхали екзархи Вселенської патріархії архієпископ Даниїл та єпископ Ілларіон, бо саме паламент України звертався про надання Томосу про автокефалію.

Відмічається, що процес надання Томосу на фінішній прямій.

"Про конкретні дати нині говорити зарано, втім, цілком імовірно, що вже цього року Україна буде мати помісну церкву", - зазначає ТСН.

Екзархи розповіли, що мали вже безліч зустрічей із представниками духівництва та політиками.

"Священний синод Константинопольського патріархату вже ухвалив свої рішення. Саме для того ми і приїхали, щоб продовжити роботу над рішенням, котре вже було зроблено. Перед нами залишається певний період часу для того, щоб зробити остаточні кроки", - наголосив архієпископ Даниїл.

Нагадаємо, РПЦ та її філіал в Україні УПЦ Московського патріархату виступають проти діляьності екзархів в Україні. Церковники заявляли, що екзархи нібито вторглися на їх територію, приїхавши до України, однак ієрархів УПЦ МП швидко поставили на місце, нагадавши про їх права в Україні.