Роман Сущенко в СІЗО Москви побачився з дружиною і дочкою: журналіст із вдячністю звернувся до України

09:28, 05.10.2018
Роман Сущенко в СІЗО Москви побачився з дружиною і дочкою: журналіст із вдячністю звернувся до України

Роман Сущенко щиро подякував українців за підтримку (фото: ТАСС)

Дружина і донька відвідали у СІЗО українського політв'язня в Росії журналіста Романа Сущенка.
 
Про це повідомив його громадський захисник Марк Фейгін.
 
"Сьогодні Романа Сущенка у в'язниці "Лефортово" у Москві відвідали дружина і дочка", -  написав він.
 
Крім того, він оприлюднив звернення Сущенка до співвітчизників.
 
"Сподіваюсь, що ви й надалі продовжите підтримувати мене, мою родину та справедливість. Вірю в щасливе розв’язання ситуації, у якій опинився. Постійно відчував підтримку української влади, нашої дерави, уряду, президента, громадської спільноти та просто людей. Низький уклін вам", - написав український політв'язень.
 
 
4 червня 2018 року Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.
 
Сущенко провину не визнав.
 
За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з'ясувати можливість нового наступу бойовиків "ДНР" на Маріуполь. У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.
 
В ГУР МОУ заперечили це.
 
Як повідомляла "УМ", Роман Сущенко вперше з моменту ув’язнення мав зустрітися зі своїм сином. Проте зустріч не відбулася, бо син політв'язня не зміг приїхати до Москви.
 
Нагадаємо, на засіданні 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув'язнення для українського політв'язня, журналіста Романа СущенкаВідтак суд відхилив у повному обсязі апеляцію захисників.
 
При цьому захисник українця Марк Фейгін повідомив, що Роман Сущенко готовий просити про помилування. "Роман готовий написати цей нещасний папір з проханням про помилування, я не бачу в цьому жодної проблеми, Роман зі мною згоден. Неважливо, що ти напишеш, головне, опинитися в Києві, це моя думка", - пояснив Фейгін.
 
Президент Петро Порошенко тоді запевнив, що Україна продовжить боротьбу за звільнення Романа Сущенка з Росії. "Від самого початку ця справа була фарсом. У Росії досі триває 1937 рік, у той час як у нас триває боротьба з агресією Росії і боротьба за звільнення українських заручників Кремля", - зазначив він.
 
У середу 3 жовтня захисник Романа Сущенка Марк Фейгін знову не потрапив у СІЗО на побачення до політв'язня. Причиною недопуску назвали те, що вирок для Сущенка вступив у силу. Фейгін висловив тривогу, що в понеділок Романа Сущенка вже можуть відправити на етап.