Замість розпущеної фракції Самопомочі в Київраді створили «Київську команду»

19:19, 13.09.2018
Колишні члени фракції "Об’єднання "Самопоміч" у Київраді створили депутатську групу "Київська команда".
 
Про це повідомив голова групи Сергій Гусовський на засіданні Київради 13 вересня, повідомляє прес-служба групи.
 
"Позафракційні депутати Київради VIII скликання…вирішили добровільно об’єднатись у депутатську групу "Київська команда" для спільної роботи у Київраді", - заявив він.
 
До складу "Київської команди" увійшли 17 депутатів: Леонід Антонєнко, Ольга Балицька, Сергій Башлаков, Людмила Березницька, Костянтин Богатов, Максим Борозенець, Вадим Васильчук, Юрій Вахель, Сергій Гусовський, Юлія Лобан, Олег Макаров, Андрій Осадчук, Олексій Руденко, Ганна Сандалова, Андрій Таранов, Сергій Харчук та Наталія Шульга.
 
11 вересня голова депутатської фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський оголосив про саморозпуск об’днання після публічного конфлікту із керівництвом політсили.
 
Як відомо, 6 вересня виконавчий комітет "Об’єднання "Самопоміч" повідомив, що виключив депутатів Київради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії. Причиною виключення назвали "завдання значної шкоди репутації політичної сили" - Гусовського та інших партійців у Київраді звинуватили в покриванні члена фракції "Самопоміч" Романа Марченка, сім’ї якого Київрада за останні два роки виділила 1,4 га землі.
 
Сам виключений з "Об’єднання "Самопоміч" депутат Київради Сергій Гусовський вважає, що насправді причиною такого рішення став страх керівництва партії на початку виборчих перегонів, а виключення з партії називає спробою розправи з "незручною" київською командою. Гусовський також заявляє, що нардеп Єгор Соболєв погрожував піти з "Самопомочі", якщо не будуть виключені з партії певні столичні депутати.
 
У свою чергу лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що київська фракція, депутати якої взяли участь "в невеликому епізоді великої корупційної схеми", розпущена, бо слід позбавлятися найменших ознак недоброчесності.