Скандальний СБУшник Павло Демчина звинуватив НАБУ в порушеннях у підозрі проти нього

14:59, 13.09.2018
Скандальний СБУшник Павло Демчина звинуватив НАБУ в порушеннях у підозрі проти нього

Демчина заповзято відхрещується від корупції

Перший заступник голови СБУ Павло Демчина заявив, що детектив Національного антикорупційного бюро склав щодо нього повідомлення про підозру в незаконному збагаченні. 
 
Демчина ж заявив про свою невинуватість та попросив генпрокурора провести розслідування дій детектива НАБУ.
 
Про це йдеться у зверненні Демчини до генерального прокурора Юрія Луценка та керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.
 
У 2017 році Демчина просив ініціювати щодо нього розслідування, аби довести, що матеріал журналістів про його незаконне збагачення не відповідає дійсності. Після спливу 18-річного терміну розслідування цієї справи перший заступник глави СБУ заявив, що справа проти нього мала би бути закрита, однак 7 вересня НАБУ склало щодо нього підозру в незаконному збагаченні - санкція статті передбачає 5-10 років позбавлення волі.
 
Демчина звинуватив детектива НАБУ у внесенні завідомо недостовірних даних для складання підозри.
 
"Як мені стало відомо від моїх адвокатів, текст підозри ґрунтується виключно на внесених до неї завідомо недостовірних даних щодо мого спільного проживання з громадянкою О.В. (громадянська дружина Дечини Ольга Воловчук, - ред.) з 2010 до 2016 року та вигадок детективів щодо можливої наявності у мене з нею спільного майна", - йдеться у зверненні Демчини.
 
Він заявив, що не має відносин з зазначеною громадянкою з березня 2012 року, і детектив про це знав.
 
Крім того, за словами Демчини, детективи НАБУ за 18 місяців слідства не допитали його сусідів за місцем проживання, "адже отримання їхніх свідчень спростовують звинувачення".
 
Демчина заявив Луценку, що в діях старшого детектива НАБУ Яндюка, який складав йому підозру, є ознаки таких порушень як: службове підроблення, втручання в діяльність працівника правоохоронного органу та притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності.
 
Заступник голови СБУ просить прокуратуру зареєструвати за цим фактом справу та провести розслідування.
 
Після виходу програми "Слідство-інфо" Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження щодо Демчини через можливе незаконне збагачення Демчини, розслідування якого взяло на себе НАБУ.
 
У матеріалі "Слідства.Інфо" йдеться, зокрема, про те, що попри невеликі офіційні статки Павла Демчини, його цивільна дружина є власницею елітних автівок: Range Rover 2016 року вартістю близько 100 тисяч доларів, Mercedes-Benz 2016 року, ціна якого також тягне не менше, ніж на 100 тисяч доларів, Mazda 2014 року та скромніший Peugeot 2012 року випуску, та мешкає в розкішному заміському маєтку. 
 
На початку березня 2017 року з'ясувалося, що доходи Павла Демчини та його цивільної дружини Ольги Воловчук у кілька разів менші, ніж вартість їхніх автомобілів родини.
 
Тоді ж журналісти-розслідувачі оприлюднили інформацію, що попри невеликі офіційні статки Павла Демчини, його цивільна дружина є власницею елітних автівок: Range Rover 2016 року вартістю близько 100 тисяч доларів, Mercedes-Benz 2016 року, ціна якого також тягне не менше, ніж на 100 тисяч доларів, Mazda 2014 року та скромніший Peugeot 2012 року випуску, та мешкає в розкішному заміському маєтку. 
 
Після виходу програми "Слідство-інфо" Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження щодо Демчини через можливе незаконне збагачення Демчини, розслідування якого взяло на себе НАБУ.
 
Демчина відхрещується від корупції, навіть показував листи від керівництва партії БПП та особисто нардепа Ігоря Кононенка, які нібито свідчать, що він "чистий".
 
А 3 квітня 2017 року заступник голови СБУ подав 16 позовів до суду проти журналістів та активістів щодо захисту честі та гідності або спростування інформації.