У Києві знайшли застреленим іноземного спецназівця

11:30, 11.09.2018

У Києві в Голосіївському районі загинув іноземний спецназівець: його знайшли в орендованій квартирі із вогнепальними пораненнями голови.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"На орендованій квартирі чоловіка із вогнепальним пораненням у голову знайшла власниця оселі та викликала поліцію. За попередньою інформацією судово-медичного експерта, громадянин іншої держави вкоротив собі віку", - йдеться у повідомленні.

Загиблим виявився іноземець 1982 року народження, боєць загону спеціального призначення. При цьому у поліції не уточнюють, громадянином якої держави був загиблий.

"На місці події вилучили стартовий пістолет, перероблений на травматичний, та редакційне посвідчення одного з українських інтернет-ресурсів на ім’я загиблого", - розповів начальник Голосіївського управління поліції Олег Волошин.

Чоловік помер після вогнепального поранення у скроню. Підозрюють, що він сам вкоротив собі віку.

"Остаточна причина смерті буде встановлена під час проведення судово-медичної експертизи. За показами знайомих, загиблий останнім часом вів замкнутий спосіб життя, а на сторінці у соціальній мережі він залишив песимістичний допис", - розповіли у поліції.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу з додатковою кваліфікацією – самогубство.

Спочатку поліцейські повідомили, що загиблий служив у Національній гвардії України інструктором.

У прес-лужбі НГУ цю інформацію спростували.

Згодом і поліцейські обновили дані про його приналежнісь до Нацгвардії.

"Уточнено: під час встановлення всіх обставин події та проведення ретельної перевірки з’ясувалося, що загиблий не був співробітником Національної гвардії України", - додали в Нацполіції.

Як повідомляла "УМ", у Запоріжжі нацгвардієць Леонід Стукало врятував від самогубства 16-річну дівчину.