Олега Сенцова в колонії вмовляють припинити голодування

12:35, 09.09.2018
Олега Сенцова в колонії вмовляють припинити голодування

Олег Сенцов за час голодування став надміру виснаженим, його вага опустилася нижче норми (фото: Людмила Денісова / Facebook)

Політв’язня Кремля Олега Сенцова співробітники колонії "Білий ведмідь" вмовляють припинити голодування нібито з турботою за його здоров’я.

Про це в коментарі Громадському повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, який відвідав Олега Сенцова 7 вересня.

Він запевнив, що стан політв’язня стабільний, а виглядає він так, як на останніх опублікованих фото.

"Більше за все через здоров’я Сенцова стурбована колонія, адже там вважають, що він підходить до тієї ситуації, коли вже будуть незворотні зміни. Його намагаються переломити, аби він припинив голодування. Ставлять на те, що нібито політичні доводи вже вичерпані, і нікому вже не цікаво, що він голодує, тому це ніби безглуздо", — сказав адвокат.

Дмитро Дінзе наголосив, що це не можна назвати тиском, однак це схоже на монотонні вмовляння, які відбуваються щодня.

Олег Сенцов не збирається припиняти голодування. Йому продовжують ставити крапельниці із глюкозою, також він вживає поживну суміш.

При цьому Дмитро Дінзе не покладає великі надії на звільнення політв’язня завдяки політичному рішенню із Крмеля.

Нагадаємо, 9 вересня - 119 день голодування Олега Сенцова. Він вимагає звільнення із російських тюрем всіх політв’язнів-українців, окрім себе, а також відмовляється особисто звертатися до російської влади і силовиків щодо помилування.

Як повідомляла "УМ", Олег Сенцов може стати почесним громадянином міста Париж за вклад у світову боротьбу за права людини та свободу.