В університеті Богомольця в.о. ректора розірвав договори попередника: постраждають першокурсники-контрактники

19:34, 06.09.2018
В університеті Богомольця в.о. ректора розірвав договори попередника: постраждають першокурсники-контрактники

Боротьба за владу в НМУ iм.О.О.Богомольця триває (фото: Профспiлка студентiв НМУ iм.О.О.Богомольця)

Новий в.о. ректора медуніверситету Я.В. Цехмістер розпорядився скасувати всі довіреності та розірвати всі контракти, підписані його попередником, якого призначили із МОЗу. У категорію розірваних контрактів потрапляють і ті, які були підписані із близько 1500 студентів першого курсу, які вступили на контрактну форму навчання.

Копію відповідного наказу опублікувало Міністерство охорони здоров’я.

"Через поспіх та намагання навмисно блокувати нормальну роботу НМУ перший пророектор Ярослав Цехмістер, який називає себе “в.о. ректора”, цим же наказом розпорядився також розірвати усі угоди (договори), підписані Юрієм Кучиним, за період з 15 вересня, яке ще не настало, по 5 вересня 2018 року", - зазначається у повідомленні.

При цьому в опублікованій копії наказу помітно, що в документі зазначено саме 15 вересня.



Вступна кампанія до вищих навчальних закладів України завершилася у серпні. До Національного медичного університету імені О.О. Богомольця на контрактну форму навчання вступило близько 1,5 тисячі студентів.

Нагадаємо, навколо університету Богомольця триває боротьба за владу: Міністерство охорони здоров’я у серпні вчергове спробувало призначити в.о. ректора. Новопризначений керівник Юрій Кучин у перший робочий день не зміг пробитися до кабінету, наступного дня його завели туди у супроводі поліції. Ще декілька днів тривали бійки за можливість Юрія Кучина керувати навчальним закладом із кабінета ректора.

Однак 5 вересня влада у навчальному закладі перейшла в руки Ярослава Цехмістера, якого називають ставлеником попередньої керівниці Катерини Амосової, яку звільнили зі скандалом після проваленого тестування "Крок" для студентів-першокурсників.