Бомба для вбивства Захарченка насправді була схована за «Чебурашкою»

11:07, 05.09.2018
Бомба для вбивства Захарченка насправді була схована за «Чебурашкою»

Хоча всі необхідні застережні заходи перед приїздом Захарченко в кафе були прийняті, але собака не виявив вибухівки, прикріплену над входом (фото: соцмережі)

В окупованих районах Донецької області, незважаючи на заяви про причетність "українських диверсійних груп", продовжують шукати реальних вбивць ватажка бойовиків Олександра Захарченка, є нові версії.
 
Про це повідомляє російська газета "Московський комсомолець".
 
Зазначається, що тривають масові раптові перевірки на транспортних розв'язках та виїздах з Донецька, на прикордонних переходах з Росією доглядають всіх чоловіків.
 
Крім того, в місті також проходять перевірки, посилена комендантська година і оголошено надзвичайний стан.
 
У виданні додають, що інформація про роботу спеціальної слідчої бригади ФСБ Росії вже стала офіційною і там нібито вже знають, кого саме треба шукати.
 
"Москва, схоже, вкрай зацікавлена ​​в пошуку винних. Про оголошене по гарячих слідах "затримання диверсантів" вже не згадують, з місця замаху у кафе "Сепар" зібрали вже, здається, навіть придорожній пил, йде розслідування", - сказано в публікації.
 
Також повідомляється, що в ОРДО "не вщухають чутки" про причетність до вбивства охоронців Захарченка або інших людей з його оточення.
 
"За останніми даними, вибухівку заклали не в люстру, а в вивіску над входом в кафе "Сєпар" - ту саму, на якій красувався Чебурашка у камуфляжі", - йдеться в публікації.
 
Передбачається, що в тих, хто встановив вибуховий пристрій, було достатньо часу для монтажу, а так само вони знали графік пересування ватажка бойовиків і активували його дистанційно.
 
Відзначається, що про затримання охоронця або його пошуки достовірної інформації немає, але при цьому нібито відомо, що "в опалу за звинуваченням у халатності" потрапило керівництво так званої "республіканської служби державної охорони ДНР".
 
У виданні додають, що хоча всі необхідні застережні заходи перед приїздом Захарченко в кафе були прийняті, але собака не виявив вибухівки, прикріплену над входом.
 
Крім того повідомляється, що так звана "держохорона" ОРДО була одним з "найбільш впливових силових відомств, яке претендувало на участь в політичних розкладах".
 
Там нібито не любили радника Захарченка з ідеологічних питань Олександра Казакова та його креатуру - Захара Прілєпіна, який раніше переїхав до Москви. Сам же Захарченко вирішив розформувати це "відомство", але не встиг.
 
Так само повідомляється, що новий ватажок донецьких бойовиків Дмитро Трапезніков зараз "претендує на роль своєрідного" Брежнєва", фігури, яка цілком може сісти на "трон" надовго".
 
Однак у виданні додають, що йому ще слід "домовитися з усіма".
 
Нагадаємо, ватажка донецьких терористів Олександра Захарченка, який був формальним керівником "ДНР", підірвали в кафе "Сєпар" в центрі окупованого Донецька на бульварі Пушкіна 31 серпня.
 
При цьому метою кілерів в Донецьку міг бути зовсім не ватажок ДНР Олександр Захарченко.Швидше за все, вони полювали на Олександра Тимофєєва ("Ташкент"). Таку думку висловив координатор російського проекту "Доброволец.орг", що займається відправкою найманців на Донбас, Михайло Полинков.
 
Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков в свою чергу занепокоївся напруженістю на Донбасі через вбивство Захарченка.
 
Голова так званої ради міністрів окупантів ЛНР Сергій Козлов заявив, що після вбивства ватажка ДНР Олександра Захарченка їде з окупованого Луганська.
 
А глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив про зрив зустрічі лідерів "четвірки нормандського формату", звинувативши Україну у вбивстві Олександра Захарченка.
 
Росія розслідує вбивство Захарченка як громадянина Росії.
 
Вбитого ватажка окупантів ДНР Олександра Захарченка ховали в Донецьку в закритій труні.