Убивство Захарченка Росія розслідує на рівні загибелі свого посла

19:07, 01.09.2018
Убивство Захарченка Росія розслідує на рівні загибелі свого посла

Лідером незаконних збройних формувань ДНР насправді був громадянин Росії

Росія розслідує вбивство ватажка ДНР Олександра Захарченка як громадянина Росії. 
 
Як відомо, Слідчий комітет Росії порушив справу за фактом вбивства Олександра Захарченко за 361-ю статтею КК РФ "Акт міжнародного тероризму" і передбачає покарання за "вчинення поза межами території Російської Федерації вибуху, підпалу або інших дій, що піддають небезпеці життя, здоров'я, свободу або недоторканість громадян Російської Федерації".
 
Минулого разу справу за цією статтею відкривали, коли в Туреччині вбили російського посла, зауважує журналіст Денис Казанський.
 
Таким чином, порушення цієї справи не співпадає з офіційною версією Москви про те, що Захарченко нібито був громадянином України.
 
"Отже, стаття 361 КК Росії до нього (як до громадянина України, - ред.) ніяк не може бути застосована. Однак, як ми бачимо, СК офіційно заявив про порушення справи. І це може означати тільки одне - Захарченко на момент загибелі був громадянином Росії і діяв в інтересах Росії. Ось так нехитро і попалися окупанти. Лідером незаконних збройних формувань ДНР був громадянин Росії. Така у нас "громадянська війна"" - зазначив журналіст.
 
Нагадаємо, ватажка донецьких терористів Олександра Захарченка, який був формальним керівником "ДНР", підірвали в кафе "Сєпар" в центрі окупованого Донецька на бульварі Пушкіна.
 
При цьому метою кілерів в Донецьку міг бути зовсім не ватажок ДНР Олександр Захарченко.Швидше за все, вони полювали на Олександра Тимофєєва ("Ташкент"). Таку думку висловив координатор російського проекту "Доброволец.орг", що займається відправкою найманців на Донбас, Михайло Полинков.
 
Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков в свою чергу занепокоївся напруженістю на Донбасі через вбивство Захарченка.
 
Голова так званої ради міністрів окупантів ЛНР Сергій Козлов заявив, що після вбивства ватажка ДНР Олександра Захарченка їде з окупованого Луганська.
 
А глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив про зрив зустрічі лідерів "четвірки нормандського формату", звинувативши Україну у вбивстві Олександра Захарченка.