Екс-командира добробату «Київ-2» звинувачують у причетності до вбивства чоловіка в 2014 році біля блокпоста

17:07, 31.08.2018
Екс-командира добробату «Київ-2» звинувачують у причетності до вбивства чоловіка в 2014 році біля блокпоста

Богдан Войцеховський - колишній комбат "Київ-2" (скріншот відео)

Колишній командир батальйону особливого призначення МВС «Київ-2», а нині керівник поліції Конотопа Богдан Войцеховський може бути причетний до вбивства мешканця Волновахи у листопаді 2014 року.

Про це йдеться у розслідуванні правозахисниці Марії Томак, інформує Громадське.

Про причетність до злочину заявляють колишні бійці добровольчого батальйону «Київ-2», які на умовах анонімності поспілкувалися із правозахисницею.

Вони стверджують, що Богдан Войцеховський, 20 листопада 2014 року на блокпості «Бугас» під Волновахою разом зі своїм заступником, В’ячеславом Кряжем, декілька годин катували та ймовірно вбили місцевого мешканця — Володимира Наздричкіна.

Сам Богдан Войцеховський у коментарях Марії Томак заперечує причетність до будь-яких злочинів.

Екс-командир «К-2» розповідає версію, яку було озвучено одразу після зникнення Наздричкіна: тоді керівництво батальйону заявило про попередження терористичного акту на блокпосту. За словами бійців, у блокпост скерували автомобіль із нібито закладеною у нього вибухівкою. Його знешкодили. Водій автомобілю, за версією «К-2», втік. Тіло власника автомобіля з численними ушкодженнями та слідами від наручників за два дні знайшли у 7 кілометрах від блокпосту.

Надати коментарі журналістам "Громадського" Богдан Войцеховський відмовився.

Свідком та співучасником цього злочину, за словами співрозмовників Марії Томак, міг бути і тодішній радник заступника міністра внутрішніх справ Миколи Величковича, Олександр Кузнецов.

Він не знайшов можливості дати коментар правозахисниці щодо інциденту у Волновасі. Громадське звернулося за коментарем до колишнього керівника Олександра Кузнецова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Миколи Величковича. За його словами, про інцидент на блокпосту у Волновасі йому нічого не відомо.

У 2015 року 40 бійців батальйону звернулися до тодішнього начальника київського главку з проханням розслідувати діяльність їхнього керівництва — зокрема, й «інсценування теракту» на блокпосту Бугас та ймовірну причетність до вбивства Володимира Наздричкіна.

Службової перевірки щодо інциденту в МВС не проводили — про це свідчить відповідь МВС на запит адвокатки родини Володимира Наздричкіна Євгенії Закревської.

Розслідуванням вбивства Володимира Наздричкіна нині займається прокуратура Донецької області. Підозрюваних наразі немає.

Нагадаємо, «Сумщину готують для «зелених чоловічків»: мери Конотопа і Глухова заявили про зумисну руйнацію міст.