Віце-канцлер Австрії розхвалив візит Путіна на весілля і понадіявся помирити його з Порошенко

11:55, 27.08.2018
Віце-канцлер Австрії розхвалив візит Путіна на весілля і понадіявся помирити його з Порошенко

Ажіотаж навколо танцю Кнайссль з Путіним чиновник вважає недоречним (фото: Reuters)

Віце-канцлер Австрії та голова ультраправої Партії свободи Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе не розуміє та вважає абсурдною критику візиту президента Росії Володимира Путіна на весілля голови МЗС Австрії.
 
Про це він заявив у інтерв’ю австрійському виданню Die Presse.
 
За його словами, участь Путіна у весіллі є "неймовірно великою честю для Австрії".
 
"Канцлер та президент дуже близькі з українським президентом Порошенком. У нас є рівень довіри через налагодження мостів з Росією. Ми можемо поєднати ці обидві сторони", - сказав він.
 
Штрахе заявив, що пов'язана з весіллям критика є абсурдною. Він зауважив, що на такі заходи запрошують в тому випадку, якщо між людьми склалися теплі відносини, а у Кнайсль і Путіна хороші відносини.
 
Штрахе також описав Путіна, із яким мав нагоду поспілкуватись, як дуже "люб’язну людину, яка твердо стоїть на землі, відкриту і сердечну".
 
"Ажіотаж навколо танцю Кнайссль з Путіним недоречний", - додав Штрахе.
 
На запитання, кого з політиків Штрахе хотів би бачити гостем на своєму весіллі, відповів, що "свого друга віце-прем’єра Італії Маттео Сальвіні та, можливо, угорського прем’єра Віктора Орбана".
 
За словами самої глави МЗС Австрії Карін Кнайсль, на початку червня вона запросила на весілля колег з уряду, а також президента Австрії - "тому що так належить". 
 
Рішення ж запросити Путіна було "абсолютно спонтанним". Їй прийшло це в голову 5 червня, коли президент Росії був з візитом у Відні. 
 
За її словами, вона хотіла представити Путіну свого нареченого. Коли 19 липня їй повідомили, що Путін згоден відвідати весілля, вона розгубилася, оскільки "зовсім цього не очікувала".
 
Кнайсль також відповіла на критику в зв'язку з тим, що вона нібито вклонилася російському лідерові на завершення танцю. 
 
"Якщо ви бачили цей танець, то вам було очевидно, що в кінці я зробила кніксен", - пояснила глава МЗС в ефірі радіостанції Ö1 Morgenjournal. 
 
Вона зазначила, що Путін їй вклонився, а вона зробила кніксен йому у відповідь, проте коментатори розцінили його "як акт покори".
 
"Ті, хто мене знають, знають і те, що я нікому не підкоряюся", - заявила Кнайсль.
 
Як відомо, Путін подарував нареченим виступ Кубанського козачого хору. Він обійшовся бюджету в 1,8 мільйона рублів.
 
Нагадаємо, 16 серпня Володимир Путін підтвердив, що збирається відвідати весілля голови міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.