Поліцейський Дмитро Кірієнко загинув під час стрілянини біля мерії Харкова

12:47, 20.08.2018
Поліцейський Дмитро Кірієнко загинув під час стрілянини біля мерії Харкова

Дмитро Кірієнко - в центрі фото (фото: соцмережі)

Під час стрілянини біля мерії Харкова загинув патрульний поліцейський 29-річний Дмитро Кірієнко.
 
Про це у Фейсбуку повідомив народний депутат Антон Геращенко.
 
"Сьогодні у патрульних Харкова і всієї України траур. Виконуючи свій обов'язок, під час затримання озброєного злочинця, загинув 29-річний харківський патрульний Дмитро Кирієнко. Він був хорошою людиною, другом, поліцейським, батьком. У нього залишилася дружина і маленька дочка - 1 рік і 8 місяців. Покидьок, який відкрив стрілянину цієї ночі в Харківській міськраді був застрелений поліцейськими на місці злочину. Зброю поліцією було застосовано більш ніж законно. Шкода, що не на випередження", - написав він.
 
 
У повідомленні прес-служби Патрульної поліції України відзначають, що Дмитро одним з перших прийшов служити до Нацполіції.
 
"Учора ввечері він обійняв дружину, поцілував 2-річну донечку і, зачинивши за собою двері, пішов оберігати спокій рідного міста. Цього разу - востаннє", - йдеться в повідомленні.
 
За словами Геращенка, особу нападника поки не встановлено. Йому на вигляд приблизно 30-35 років, спортивної статури.
 
"При ньому було виявлено два пістолети. Один - сигнальний, перероблений під стрільбу бойовими патронами. Другий - "Байкал", також перероблений під стрільбу бойовими. А також кілька магазинів до них і близько 30 патронів", - розповів Геращенко.
 
Поліція наразі вивчає кілька версій. За першою з них напад був спровокований діями міської влади відносно застреленого злочинця або членів його сім'ї.
 
Інша версія пов'язується з можливими психічними відхиленнями, посиленими вживанням алкоголю або наркотиків. Зразки для аналізу вже взято.
 
 
"Про те, що нападник був не в собі, свідчить той факт, що він стріляв не тільки в охоронців міської ради і поліцейських, а й просто по колесах автомобіля, що проїжджав повз автомобіль "Шкода Октавія", - пише Геращенко.
 
З третьою ж версією, напад було скоєно з хуліганських мотивів.
 
У поліції кажуть, що після встановлення особи злочинця будуть більш точно зрозумілі мотиви цього безглуздого нападу, що спричинив за собою трагедію.
 
Нагадаємо, в ніч на понеділок 20 серпня було скоєно напад на мерію Харкова, внаслідок якого було вбито поліцейського та поранено охоронця.