Володимир Рубан погодився на угоду зі слідством заради обміну в «ДНР»: в Генпрокуратурі проти

14:09, 02.08.2018
Володимир Рубан погодився на угоду зі слідством заради обміну в «ДНР»: в Генпрокуратурі проти

Володимир Рубан сподівається на обмін (фото: УНН)

Арештований за підозрою в підготовці масштабного теракту Володимир Рубан сподівається, що його обміняють на Сергія Глондара та Олександра Корінькова, які перебувають в полоні окупантів із 2015 року, тому екс-керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" погодився на угоду зі слідством.

Про це повідомив адвокат Рубана Валентин Рибін, інфомує Громадське.

«Володя Рубан, не дивлячись на можливі негативні для нього наслідки, погодився ініціювати угоду зі слідством та запропонував індивідуальний обмін за формулою 1×2, у результаті якого додому вже найближчими днями могли повернутися Сергій Глондар та Олександр Коріньков, які перебувають у полоні з часів Іловайського котла (боїв за Іловайськ у 2014 році — ред. Громадське)», — написав Рибін.

Зазначається, що насправді Олександр Коріньков та Сергій Глондар потрапили у засідку 16 лютого 2015 року під час боїв за Дебальцеве. Їх утримують у Макіївській колонії вже понад три роки.

Нині в полоні залишається ще шестеро з тих, кого повинні були звільнити 27 грудня. Це військові Олександр Коріньков, Сергій Глондар, Богдан Пантюшенко та Роман Совков, і двоє цивільних — Олександр Поляков і Роман Твердой.

«Ми пропонували такий варіант, і написали офіційну заяву з такою пропозицію, що мій підзахисний готовий піти на угоду зі слідством та повністю визнати вину, в свою чергу домовленість мала бути така, що він після визнання вини буде обміняний на спецпризначенців, котрі знаходяться в полоні «ДНР», — Корінькова і Глондаря. «ДНР»до такого обміну була готова», — розповів Рибін у коментарі Громадському.

На питання журналіста Громадського, хто зв'язувався з такою пропозицією з боку самопроголошеної «ДНР» Рибін відповів: «яка різниця, домовленість була».

Водночас адвокат Рубана повідомив, що на цю пропозицію Генпрокуратура не пристала, і через два дні після його заяви оголосила про завершення слідства відносно Рубана.

«Зрозуміло, що тепер домовленостей про угоду зі слідством бути не може», — сказав Рибін.

Нагадаємо, Володимира Рубана схопили, коли він провозив зброю з окупованих територій. Його звинувачують у підготовці разом із народною депутаткою Надією Савченко у масштабного теракту, метою якого було повалення влади в Україні.