Суд надав Януковичу безкоштовного адвоката

13:22, 31.07.2018
Суд надав Януковичу безкоштовного адвоката

Янукович отримав безкоштовного адвоката (фото AFP)

Суд вирішив надати екс-президенту Віктору Януковичу, якого підозрюють у державній зраді, державного захисника.
 
Про це на засіданні Оболонського районного суду Києва оголосив суддя Владислав Дев’ятко, повідомляє "Українська правда".
 
Він пояснив, що таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що адвокати Януковича самоусунулися від участі у судових дебатах і самовільно покинули судове засідання.  
 
"Суд ухвалив доручити регіональному центру надання безоплатної вторинної правової  допомоги у Києві з метою забезпечення права на захист обвинуваченого у судових дебатах невідкладно призначити адвоката для захисту обвинуваченого Віктора Януковича", - сказав суддя Дев'ятко.
 
Новий адвокат має прибути до суду на 10:00 1 серпня.
 
Суд також постановив забезпечити "безперервну участь призначеного захисника незалежно від подальшої участі у судових засіданнях захисників, обраних обвинуваченим".
 
Після цього слова дали новому адвокату Януковича Олександру Байдику. Він просив надати йому матеріали справи, щоб мати змогу брати участь у судових дебатах, і дати час на ознайомлення з ними.
 
Дев'ятко запевнив, що всі необхідні матеріали йому нададуть.
 
"(Клопотання, - ред.) про час на ознайомлення ми розглянемо завтра. Завтра виступить прокурор. І ми з вами і з захисником з центру вирішимо, скільки треба часу на підготовку. Це також буде залежати від того, скільки треба часу для підготовки до дебатів захиснику за призначенням", - сказав Дев'ятко.
 
Після цього суддя оголосив перерву до 10 ранку 1 серпня.
 
Раніше найняті адвокати Віктора Януковича заявили про відвід суддів і прокурорів у справі про державну зраду та покинули судове засідання.
 
Судові дебати у справі про держзраду Януковича мали розпочатися 30 липня, але його адвокати проігнорували засідання.
 
Водночас Верховний суд відмовився перевести справу про держзраду екс-президента Віктора Януковича до іншого суду та забезпечити його участь у засіданнях.