Драгер не виявив алкогольного сп’яніння у водія Hummer, що збив дівчинку

14:22, 25.07.2018
За попередньою інформацією, драгер не виявив алкогольного сп’яніння у водія Hummer екс-боксера Кирила Островського, який 24 липня на смерть збив дитину в Києві.
 
Про це "Українській правді" повідомила пре-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.
 
"Ми очікуємо результати звітування на алкогольне та наркотичне сп’яніння. За попередньою інформацією, драгер не виявив алкогольного сп’яніння, але остаточні результати ми зможемо оприлюднити після того, як отримаємо висновки експертизи", - розповіла речниця.
 
За її словами, експертиза на стан алкогольного сп’яніння робиться швидше, а на стан наркотичного - впродовж кількох днів. Це залежить від лабораторії.
 
Максимець зазначила, що столична прокуратура клопотатиме про обрання водію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без застави.
 
"Скоріше за все, завтра (26 липня, - ред.) ми звертатимемось до Шевченківського районного суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без застави", - сказала речниця.
 
Крім того, вона повідомила, що вже встановили власника Hummer.
 
"Власник автівки встановлений, водій не є власником цього автомобіля. Сьогодні будемо звертатися з клопотанням до суду про арешт автомобіля для забезпечення кримінального провадження", - поінформувала Максимець.
 
За її словами, наразі встановлюються обставини, в тому числі з’ясовується, чи дійсно водій намагався втекти з місця події, як про це розповіли очевидці.
 
"Після аналізу записів камер відеоспостереження, в тому числі нагрудних камер поліцейських, які його затримували, і допиту встановлення очевидців події буде вирішено питання про додаткову кваліфікацію за 135 статтею ККУ (Залишення в небезпеці, - ред.), але для цього треба провести ще ряд слідчих дій", - зауважила речниця прокуратури.
 
Вона додала, що співробітники прокуратури проводять слідчі дії, щоб перевірити слова свідків.
 
"Очевидці вказують на те, що він нібито зупинився десь через 50 метрів від пішохідного переходу, а потім знову поїхав, припаркувався. За словами очевидців, навіть нібито намагався зняти номерні знаки, але ми маємо це підтвердити у межах кримінального провадження, тому зараз проводяться слідчі дії", - підсумувала вона.
 
Як повідомляла "УМ", у Києві водій Hammer на пішоходному переході збив насмерть 10-річну дитину і намагався втекти. Його затрмали і повідомили про підозру.