Польща видала Україні бухгалтера-розкрадача "Укрспирту" Сергія Безродного

11:18, 18.07.2018
Польща видала Україні бухгалтера-розкрадача "Укрспирту" Сергія Безродного

Безродного звинувачують у розтраті коштів держпідприємства

Головного бухгалтера ДП "Укрспирт" Сергія Безродного екстрадували з Польщі в Україні для притягнення до кримінальної відповідальності.
 
Про це у Faсebook повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.
 
"Фактична передача останнього була здійснена 16 липня в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Дорогуськ-Ягодин", - написала Сарган.
 
17 липня Шевченківський районний суд Києва обрав Безродному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою та визначив заставу в сумі 27 мільйонів 615 тисяч гривень.
 
За словами Сарган, наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводиться судово-економічна експертиза.
 
Зокрема, Безродного звинувачують у розтраті коштів держпідприємства.
 
"Він за попередньою змовою з іншими службовими особами розтратив кошти ДП на загальну суму 260 мільйонів 808 тисяч 631 гривню та за попередньою змовою групою осіб ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження до держбюджету коштів в розмірі 49 мільйонів 859 тисяч 541,23 гривні", - повідомила вона.
 
Як повідомляла «УМ», колишнього генерального директора ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна затримали в Румунії у грудні за підозрою у причетності до вбивства. Лабутіну також було повідомлено про підозру у фінансових махінаціях на суму 200,7 мільйона гривень. 
 
Відомо, що в грудні 2014 року Міністерство аграрної політики і продовольства України відсторонило керівника "Укрспирту" Михайла Лабутіна з посади, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки гендиректора ДП "Укрспирт" його заступника Віктора Панкова.
 
У січні 2015 року Інтерпол оголосив Лабутіна в розшук. Згідно з інформацією на офіційному сайті міжнародної поліції, він розшукується за підозрою у привласненні, розтраті або заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинених в особливо великих розмірах або організованою групою.
 
Генеральна прокуратура направила запит щодо екстрадиції в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності колишнього директора ДП "Укрспирт", якого було затримано на території Румунії.
 

Також екс-главу "Укрспирту" звинувачують в ухиленні від сплати податків і загрозі або насильстві щодо працівника правоохоронного органу.

 

30 травня 2017 року Панкова вбили пострілом у спину в Дарницькому районі Києва.

 

В кінці грудня 2017 року поліція затримала підозрюваних у вбивстві Панкова і в низці інших замахів на бізнесменів в Києві.