У Стрітівці закрили єдину в Україні школу кобзарів

09:41, 15.07.2018
У Стрітівці закрили єдину в Україні школу кобзарів

У селі Стрітівка Київської області закрили єдиний в Україні заклад, де професійно навчали кобзарському мистецтву.


Про це написав режисер Олександр Ігнатуша на своїй сторінці у Facebook.


"Закрили єдину в Україні Школу кобзарів в селі Стрітівка. Офіційна назва – Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва. Без попередження викладачів і учнів. Причини поки що не відомі, але факт кричущий. Вчителі та батьки учнів збираються протестувати проти свавілля", – зазначив Ігнатуша.


Як повідомила директорка навчального закладу Світлана Колосовська, коледж не зміг набрати учнів у новому навчальному році. При держзамовленні на 12 осіб заяви подали лише двоє. Тому прийнято рішення перевести студентів в інший заклад.


"У нас проблема з тим, що ми не набрали цьогоріч держзамовлення. Заяви на вступ подали лише дві особи. Всього в даний час в коледжі навчається 21 студент (на всіх курсах - ред.). У такій ситуації виходить, що вартість навчання в перерахунку на одного студента стає дуже високою. Тому виникає питання про переведення студентів до інших навчальних закладів ", - сказала директорка коледжу, передає Укрінформ.


Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва - єдиний заклад в Україні I рівня акредитації. Його випускники стають молодшими спеціалістами за спеціалізацією "Народні інструменти".


Коледж набирає на навчання юнаків та дівчат без початкової музичної освіти, а лише при наявності музичного хисту та великого бажання опанувати гру на старожитніх струнних інструментах.