Домагой Віда про «Славу Україні»: Це подяка, ми не хотіли нікого образити

13:19, 09.07.2018
Домагой Віда про «Славу Україні»: Це подяка, ми не хотіли нікого образити

Домагой зізнався, що вдячний за підтримку України. Фото EPA

Захисник футбольної збірної Хорватії Домагой Віда сподівається, що його вигук "Слава Україні" у відеозверненні після перемоги над збірною Росії на Чемпіонаті світу будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.
 
Про це йдеться у заяві Віди на сайті Хорватського футбольного союзу.
 
"Це було не політичне послання, а просто подяка за підтримку з боку України, де ми багато років грали. Ми не хотіли нікого образити. У мене багато друзів і в Україні, і в Росії, і я пишаюся цією дружбою. Мені подобається російська гостинність на ЧС, і я щиро сподіваюся, що це послання не буде розтлумачене інакше, ніж просто вираження подяки нашим друзям в Україні за їхню підтримку - не в грі з Росією, а під час усього чемпіонату", - розповів футболіст.
 
7 липня збірна Хорватія в серії пенальті обіграла Росію - і після матчу екс-гравець "Динамо" Віда, який забив гол в тому матчі, і скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами "Слава Україні!".
 
Раніше ФІФА почала розслідування щодо захисника збірної Хорватії Домагоя Віда і його висловлювання "Слава Україні" після перемоги над збірною Росії.
 
Згодом стало відомо, що ФІФА оголосила попередження Домагою Віді за його вітання Україні.
 
В свою чергу президент ФФУ Андрій Павелко повністю підтримав Домагоя Виду і Огнена Вукоєвича, які присвятили перемогу над збірою Росії Україні.
 
Нагадаємо, Домагой Віда забив два голи у ворота росіян під час матчу ЧС-2018. Він разом з колегою Огненом Вукоєвичем записали відео, в якому присвятили перемогу Україні та київському клубові "Динамо", в якому раніше грали.