Отруєна "Новачком" Дон Стерджесс померла в Еймсбері

10:08, 09.07.2018
Отруєна "Новачком" Дон Стерджесс померла в Еймсбері

Пара, отруєа під Еймсбері. Фото FACEBOOK

44-річна британка Дон Стерджесс, яку госпіталізували 30 червня у місті Еймсбері неподалік Солсбері після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок", померла у неділю ввечері.
 
Про це повідомляє ВВС.
 
Тепер справу про отруєння розслідують як вбивство.
 
Слідство очікує на результати розтину тіла.
 
45-річний Чарлі Роулі, який також отримав дозу отрути, залишається в критичному стані, повідомили у Скотленд-Ярді.
 
Слідчі все ще встановлюють, як саме сталося отруєння, однак вони вже стверджують, що обоє контактували з предметом, який містив "Новачок".
 
У померлої Дон Стреджесс залишилося троє дітей.
 
Як повідомляла "УМ", у сусідньому з британським Солсбері місті були виявлені дві людини без свідомості. Чоловіка та жінку відправили до лікарні в Солсбері. Водночас очевидці повідомляли, що евакуйовували постраждалих у спеціальних захисних костюмах, які були схожі на ті, що використовували експерти під час розслідування отруєння Скрипалів.
 
Британська поліція заявила, що чоловік і жінка теж отримали ураження нервово-паралітичною отрутою "Новічок".

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила отруєння Сергія та Юлії Скрипалів "Новічком", який виготовлявся в Росії.

Британська прем’єрка Тереза Мей звинуватила Росію в хімічній атаці на території її країни. Через це із понад 30 країн вислали російських дипломатів. Росія відмовляється визнавати, що отрута вироблена та привезена з Росії.