У Києві спіймали живодера Олексія Святогора

16:42, 08.06.2018
У Києві спіймали живодера Олексія Святогора

Олексія Святогора затримали завдяки активістам-зоозахисникам (фото: Алексей Святогор / Facebook)

У Києві поліція затримала догхантера Олексія Святогора, який знущався над собаками і публікував це у соцмережах.

Затриманого живодера відвезли до Дніпровського відділку поліції.

Як повідомляє "Громадське" активісти зібралися під відділком, щоб Олексія Святогора не відпустили.

Спіймали живодера теж тільки завдяки зоозахисникам: 7 червня його занесли у базу розшуку МВС, тому активісти чергували під його будинком усю ніч, а коли він вийшов із дому, викликали поліцію.

"Ми чекаємо під будівлею, аби впевнитися, що його не відпустять та передадуть в Шевченківське управління поліції Києва. Адже саме туди активісти і писали заяву про вчинення злочину", — розповіла зооактвістка Наталя Леденьова.



Одна із найважливіших турбот активістів зараз те, що сьогодні п’ятниця, попереду вихідні, а це значить що Олексія Святогора можуть відпустити до понеділка, коли збереться суд із обрання запобіжного заходу.

Активісти вимагають взяття під варту Святогора на 2 місяці та судового розгляду за статтею 300 Кримінального кодексу "ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості", за 2 та 3 частинами якої Олексія Святогора розшукувала МВС.

"Ніхто не хоче займатися цією справою, оскільки сьогодні п'ятниця і суди не можуть дозволити затримати Святогора. Нам кажуть, що його відпустять, а суд буде в понеділок. Але за цих два дні може статися все що завгодно, він може втекти. Ми будемо добиватися, щоб Святогора все ж залишили у слідчому ізоляторі", - сказав представник "Національного корпусу" Сергій Філімонов.

У соцмережах Олексій Святогор називав себе догхантером та називав живодерати зооактивістів, які займаються стерилізацією собак-безхатченків.