Суд в анексованому Криму дав 8 років за ґратами українцю Лимешку

20:06, 10.05.2018
Суд в анексованому Криму дав 8 років за ґратами українцю Лимешку

Суд в окупованому Росією Судаку засудив до 8 років за ґратами українця Геннадія Лимешка за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин", за версією суду Лимешко був агентом "СБУ" і готував диверсії.
 
Справа розглядалася в особливому порядку, Лимешко визнав вину. Суд врахував пом ’якшуючі обставини, серед яких малолітня дочка Лимешка. Серед обтяжуючих – політичний мотив злочину: "ненависть і ворожнеча в зв’язку з приєднанням Криму до Росії".
 
Термін відбування покарання рахується з 10 травня 2018 року.
 
Раніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком 1992 року народження і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму.
 
Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 14 серпня 2017 року заарештував Лимешка на два місяці – до 13 жовтня.
 
У СБУ назвали "черговою провокацією" повідомлення ФСБ Росії про затримання українського "агента".
 
У Міноборони України раніше повідомили, що затриманий у Криму і оголошений ФСБ Росії "агентом СБУ" громадянин України Геннадій Лимешко служив у Збройних силах України за контрактом і був звільнений у травні цього року через службову невідповідність