Кількість обстрілів на лінії фронту різко зросла: загинув військовий

10:00, 07.05.2018
Кількість обстрілів на лінії фронту різко зросла: загинув військовий

Ілюстративне фото евакуації пораненого (фото: МВС України / Twitter)

Українські військові зафіксували 80 обстрілів, які здійснили терористи вздовж всієї лінії фронту на Донбасі 6 травня.

Як повідомляє прес-центр штабу Операції об’єднаних сил, найбільше обстрілів було в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Луганське, Авдіївка, Піски, Троїцьке, Широкіне.

"Окупанти продовжують грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права. 6 травня ними двічі було обстріляно з гармат калібру 152 та 122 мм населені пункти Зайцеве та Нікольське", - йдеться у звіті.

Однак використання забороненої зброї на цьому не завершилося.

"Російсько-окупаційні війська 22 рази відкривали вогонь з артилерії та мінометів, 2 рази з танку", - ідеться в повідомленні щодо використання забороненого озброєння терористами.

Поблизу Горлівки під час патрулювання району оборони потрапила у засідку група військовослужбовців 24-го механізованого батальйону.

Спочатку транспорт військових підірвався на фугасі, після щого терористи відкрили вогонь. На місце події прибула резервна група з найближчого опорного пункту.

"Після короткого вогневого зіткнення, резервна група переслідувала противника, під час якого трьох бойовиків було знищено на лінії зіткнення", - підкреслили в повідомленні штабу ООС.