Азербайджан готує екстрадицію до України підозрюваного в побитті Найєма

14:38, 05.05.2018
Азербайджан готує екстрадицію до України підозрюваного в побитті Найєма

Магомед-Амін Саітов втік до Баку після нападу.

Правоохоронці Азербайджану затримали підозрюваного у побитті народного депутата Мустафи Найєма - Магомеда-Аміна Саітова в суботу.

 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, йдеться на сайті МВС.

 

За словами міністра, 29-ти річного чоловіка, який наніс тілесні ушкодження народному депутату, правоохоронці Києва оголосили в розшук ще 2 травня.

 

"5 травня правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали підозрюваного. Розпочато екстрадиційні процедури", - повідомили в МВС.

 

Аваков нагадав, що інцидент стався 30 квітня у Києві. Трьом учасникам події оголошено про підозру у вчиненні групового хуліганства. Судом вже обрано міру запобіжного заходу.

 

"Четвертий учасник – через 20 хвилин після події замовив квиток на літак і через 2,5-3 години вилетів у Баку. На момент перетину кордону його особа ще не була встановлена, проте йому заочно повідомили про підозру за кількома статтями та оголосили у розшук. Сьогодні його було затримано нашими азербайджанськими колегами", - зазначив міністр.

 

Як повідомляла «УМ», 30 квітня у центрі Києва біля Бессарабського ринку було побито  депутата Мустафу Найєма, він потрапив до лікарні зі зламаною щелепою та струсом мозку.

 

До побиття причетні четверо молодиків. Поліція затримала трьох осіб за підозрою в хуліганстві, а четвертого, який утік до Баку (Азербайджан), розушкує за підозрою в "умисному тілесному пошкодження середньої тяжкості".

 

Ще одного водія, який потрапив на відеозаписи камер, правоохоронці хочуть допитати як свідка.

 

Шевченківській райсуд обрав для Магомеда-Салиха Арбуевіча Саїтова цілодобовий домашній арешт як запобіжний захід, а для Ахмеда Абубакаровича Саітова та Умолта Руслановича Темербулатова – нічний домашній арешт до 30 червня.

 

Магомед-Амін Саітов є одним із засновників промоутерської компанії "Бум-бокс Промоушнс", а також засновником ТОВ "Релакс-Компані". У 2015 році він значився заступником голови правління Міжнародної громадської організації "Інтернаціональний союз".