Британія висилає російських дипломатів, заморожує активи РФ та скликає Раду безпеки ООН

15:49, 14.03.2018
Британія висилає російських дипломатів, заморожує активи РФ та скликає Раду безпеки ООН

Зустріч Терези Мей та Володимира Путіна у 2016 році під час саміту в Китаї

Прем’єр-міністерка Британії Тереза Мей у зверненні до парламенту повідомила про заходи, які країни буде вживати через отруєння Сергія Скрипаля та відмову Росії надати інформацію у визначений строк щодо того, як отрута потрапила до Солсбері.

Із Британії вишлють 23 російськиї дипломатів, а також в країні заморозять державні активи Росії. Літаки із Росії будуть піддавати посиленому контролю.

Російським дипломатам дали тиждень, щоб зібрати речі та покинути країну.

У виступі Тереза Мей наголосила, що це найбільше видворення за останні 30 років.

Вона наголосила, що спосіб, яким намагалися вбити Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, позтавив під загрозу безпеку громадян Британії.

Також міністерство закордонних справ Британії ініціює позачергове скликання Ради безпеки ООН через ситуацію із отруєнням Сергія Скрипаля.

Варто відзначити, що у Франції, США та Німеччині висловили підтримку Британії у ситуації зі звинуваченнями Росії в агресії на території країни.

Нагадаємо, 12 березня Тереза Мей у парламенті Британії фактично виставила ультиматум Росії вимагаючи надати протягом 36 годин інформацію, як хімічна речовина "Новачок" опинилася в Британії.

У відповідь в Росії закликали "не ставити ультиматумів ядерній державі", а колишній очільник ФСБ РФ навіть спробував "перевести стрілки" щодо країни-походження отрути на Україну.