«Міністр» із Криму Петро Михальчевський знайшовся у Києві

14:10, 05.01.2018
«Міністр» із Криму Петро Михальчевський знайшовся у Києві

Документи Михальчевського, знайдені під час обшуку (СБУ)

СБУ провела обшук в квартирі Петра Михальчевський, який після російської окупації очолював "міністерство" охорони здоров’я Криму.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України встановили факт перебування у Києві колишнього так званого «міністра охорони здоров’я Криму» Петра Михальчевського, який безпосередньо брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово окупованому півострові", - ідеться в повідомленні.

Телеканал "Прямий" повідомив про затримання Петра Михальчевського, а також, що обшуки відбулися в його квартирі в житловому масиві Воскресенка в Києві. Журналісти каналу були поблизу місця обшуків, як і під час затримання російського шпигуна Станіслава Єжова у Кабінеті Міністрів.

Офіційного підтвердження про затримання наразі немає.

Петро Михальчевський керував охороною здоров’я на окупованому півострові декілька місяців. За повідомленнями, окупанти вигнали його через хабарництво, хоча він прислужився їх - придумав схему, щоб кримчани чимшвидше змінювали українські паспорти на російські: за зміну їм пропонували безкоштовне медичне страхування, обов’язкове в Росії.