Арсеній Яценюк і Інна Авакова продали свої частки телеканалу «Еспресо»

13:04, 31.12.2017

Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк та дружина міністра МВС Інна Авакова продали свої частки у статутному капіталі телеканалу "Еспресо" іноземній компанії Atmosphere Entertainment, кінцевим власником якої є громадянин України, син українського олігарха та народного депутата Іван Жеваго.

 

Пан Яценюк отримав за свою 30-відсоткову частку телеканалу "Еспресо" майже 1,5 мільйона доларів.

 

Дружина міністера внутрішніх справ Інна Авакова продала свою 40-відсоткову частку телеканалу "Еспресо" за майже 2 мільйони доларів США.

 

Про це Арсен Аваков повідомив у Twitter  в неділю.

 

"За 40% частку каналу за повністю прозорим і "білим" контрактом, що пройшов комплайнс в американському і українському банках моя дружина отримала на рахунок в українському банку 1 мільйон 953 тисячі 708 доларів", - написав Аваков.

 

Міністр додав, що з цієї суми податкові виплати до бюджету складуть близько 9 мільйонів 700 тисяч гривень, а зміни майнового стану родини відобразить в електронній декларації за підсумком року.

 

У свою чергу, керівництво "Еспресо" заявиляє, що "зазначені зміни не вплинуть на редакційну політику".

 

Як відомо, телеканал "Espreso.TV" створений восени 2013 року. Його засновниками виступили Лариса Княжицька і колишній головний редактор тижневика "Комментарии" Вадим Денисенко.

 

Яценюк, Авакова та дружина народного депутата Миколи Княжицького стали співвласниками телеканалу "Еспресо" у серпні 2017 року.

 

Як повідомляла тоді прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо, він придбав корпоративні права телеканалу за 3,8 мільйона гривень.

 

На початку грудня депутат Микола Княжицький заявив, що депутат та бізнесмен Костянтин Жеваго хоче купити "Еспресо". За словами Княжицького, наразі телеканал є прибутковим, зокрема завдяки розміщенню реклами підприємств, пов’язаних з Костянтином Жеваго.