Волкер попереджає про загрозу затягування війни на Донбасі

07:30, 20.12.2017

Росія відкликала своїх військових із Спільного центру контролю і координації припинення вогню і стабілізації на лінії зіткнення сторін напередодні загострення на Донбасі.

 

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер.

 

За його словами, демонстративний вихід Росії із СЦКК пов'язаний зі значним числом обстрілів на Донбасі.

 

"Росія відкликала своїх офіцерів із СЦКК, який є інструментом встановлення режиму припинення вогню прямо перед сильною ескалацією порушення режиму припинення вогню. Щойно Україна постраждала від одних з найгірших бойових дій, починаючи з лютого 2017 року. Рішення щодо миру залежить від Росії", - написав у Twitter  в ніч на середу.

 

Крім того, пан Волкер наголосив, що можливе встановлення прямих контактів з контрольованими Росією бойовиками на сході Україні, як цього вимагає Кремль, лише затягне конфлікт на Донбасі.

 

"Ми все ще відкриті для діалогу з Росією й готові сприяти імплементації Мінських угод, але для цього потрібна політична воля", - зауважив Волкер.

 

Нагадаємо, у вівторок Росія відкликала з території України офіцерів своїх Збройних сил з СЦКК. На думку експертів, тим самим Москва намагається тиснути на Україну і Захід у питанні введення миротворців ООН на Донбас.