У Києві техніка для прибирання снігу працюватиме цілодобово і під наглядом поліції

08:15, 19.12.2017
У Києві техніка для прибирання снігу працюватиме цілодобово і під наглядом поліції

Синоптики обіцяють, що сніг у Києві припиниться до середи (Київ зараз / Facebook)

Міський голова Києва Віталій Кличко запевнив, що снігоприбиральна техніка в столиці працює в цілодобовому режимі, а його підлеглий розповів, що комунальників супроводжує поліція, щоб забезпечити швидше очищення доріг міста від снігу.

Віталій Кличко надвечір 18 грудня проінспектував роботу комунальників та зазначив, що велику проблему для ліквідації наслідків стихії складають вантажівки, які через погані шіни застрягають посеред вулиці.

Про це він заявив в ефірі 112.ua.

Міський голова також закликав киян на період снігопаду користуватися громадським транспортом, а не власними авто.

При цьому Кличко нагадав, що за добу в Києві випала третина місячної норми опадів.

Олександр Густєлєв, генеральний директор "Київавтодору", зазначив, що техніка для прибирання снігу буде працювати до середи, доки не стихне сніг.

При цьому заборона на в’їзд великогабаритного транспорту до Києва триватиме до 12:00 19 грудня. Потім, залежно від ситуації, заборону можуть продовжити.

Разом зі снігопадом на вулицях Києва 18 грудня спостерігалася велика кількість автомобілів, які ускладнювали роботу комунальних служб для прибирання снігу.

Про це розповів заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелєєв.

"Зазвичай основна робота з очищення снігу проводиться тоді, коли можна приїхати. Сьогодні ми спланували роботу на ніч і на ранок наступного дня", - цитує чиновника 112 Україна.

Він додав, що влада знайшла вихід з положення: в найближчі дні снігоочисну техніку супроводжуватимуть автомобілі поліції. Для цього будуть працювати 50 патрулів.

Це повинно допомогти розвантажити дороги столиці.

Нагадаємо, 18 грудня в Києві через снігопад сформувалися величезні затори, а великогабаритній техніці заборонили в’їжджати до міста.