Нацгвардія заявляє про 60 постраждалих співробітників при «штурмі» Жовтневого палацу

07:50, 18.12.2017
Нацгвардія заявляє про 60 постраждалих співробітників при «штурмі» Жовтневого палацу

Сутички під Жовтневим палацом (Національна гвардія / Facebook)

Під час спроби зайняти "Жовтневий палац прихильниками Міхеіла Саакашвілі 17 грудня постраждали 60 співробітників Національної гвардії, із них 15 госпіталізували.

Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії.

"У результаті сутички постраждали 60 гвардійців. На місце виїхали карети швидкої допомоги. Після надання першої медичної допомоги 45 продовжили виконання службових обовязків, а 15 було госпіталізовано: 13 – отруєння газом, 1 - травма обличчя, 1 - травма голови", - повідомляють в Національній гвардії.

При цьому відзначається, що травму голови нацгвардієць отримав, коли у капюшон зимової куртки бійцю закинули вибуховий пакет.

"Біля Жовтневого палацу учасники акції почали кидали петарди, застосували піротехніку, намагаючись прорватися всередину палацу, вчинили штовханину з правоохоронцями, пошкодили двері будівлі", - пишуть правоохоронці.

При цьому про кількість постраждалих мітингувальників не повідомляє ні Національна гвардія, ні "Рух визволення", ні народні депутати, які були на місці подій.

"Громадське" зазначає, що волонтери "Червоного хреста" повідомили про те, що кілька мітингувальників постраждали від дії сльозогінного газу. Про травмованих у штовханині при вході до Жовтневого палацу інформація не надавалася.

При цьому журналістам поввідомили, що серед протестувальників травмованих немає, у прес-службі київської поліції, а також лікарі бригад швидкої допомоги, які чергували біля місця подій у центрі Києва.

Нагадаємо, 17 грудня "Марш за імпічмент" завершився "штурмом" Жовтневого палацу в Києві.