У центрі Києва штурмували Жовтневий палац прихильники Саакашвілі (фото)

16:29, 17.12.2017
У центрі Києва штурмували Жовтневий палац прихильники Саакашвілі (фото)

Прихильники Саакашвілі прорвалися у хол Жовтневого палацу.

Учасники акції "Марш за імпічмент" побили вікна та намагалися виламати двері під час спроби потрапити у Жовтневий палац в центрі Києва у неділю ввечері. При цьому, нападники не зважали на те, що у палаці триває концерт, на який прийшли люди з дітьми.

 

Про це повідомляють журналісти з місця події.

 

Організатори акції, у тому числі і лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі, намагалися заспокоїти натовп, просили зробити коридор, щоб люди залишили приміщення. Утім, активісти прорвалися у хол будівлі. Пізніше Саакашвілі наголошував у коментарях, що не закликав натовп до штурму. 

 

 

Перед цим лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після участі у "Марші за імпічмент" та виступу на віче в центрі Києва заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано "координаційний штаб".

 

Втім, пан Саакашвілі не пояснив на яких підставах він вирішив облаштувати «штаб» саме у цьому приміщенні.

 

Поліція застосувала проти нахабних протестувальників вогнегасники. До Жовтневого палацу підтягнулися додаткові сили Нацгвардії.

 

 

Зазначимо, що у неділю в столиці розпочали чергову акцію прихильників Саакашвілі "Марш за імпічмент" біля пам'ятника Шевченку. Колона пройшла по бульвару Шевченка в супроводі кінної поліції, а потім через Хрещатик до Майдану Незалежності, де відбулося віче.

 

 

На віче Саакашвілі заявив, що "готовий до переговорів з представниками влади лише про відставку президента" і додав, що олігарх Ринат Ахметов - "ворог України", а сама  Україна "в полоні у олігархів".

 

На сцені поруч з Саакашвілі була присутня його дружина Сандра Рулофс, після нього виступили учасники Революції на граніті - Олександр Доній та Степан Хмара.

 

Як повідомляла «УМ», Генпрокуратура стверджує, що Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

 

11 грудня Печерський райсуд Києва відмовився задовольняти клопотання прокуратури, яка просила для Саакашвілі цілодобовий домашній арешт та відпустив його на час розслідування, не обравши йому жодного запобіжного заходу.

 

15 грудня Генпрокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої інстанції відправити Саакашвілі під домашній арешт.