Russia Today позбавили акредитації в Конгресі США через фінансування з бюджету Росії

11:08, 30.11.2017
Russia Today позбавили акредитації в Конгресі США через фінансування з бюджету Росії

Журналістів пропагандистського каналу не пускають в парламент США (VOA)

У Конгресі США журналісті Russia Today позбавили акредитації через статус іноземного агента, який виник у результаті фінансування з бюджету Росії.

Про позбавлення акредитації російських журналістів повідомляє "Європейська правда".

Рішення щодо Russia Todayбуло прийнято Комітетом, який керує доступом журналістів до Конгресу, після того, як RT було зареєстровано на території США в якості іноземного агента згідно з Законом про реєстрацію іноземних агентів у листопаді 2017 року.

До цього Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки неодноразово звернулося до російської телекомпанії RT, раніше Russia Today, з пропозицією зареєструвати американське відділення мовника як "іноземного агента".

Закон про статус іноземного агента застосовується до людей чи компаній, що поширюють інформацію в США від імені іноземних урядів, політичних партій та інших "іноземних керівників".

Посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що позбавлення кореспондентів RT акредитації при Конгресі США - недружній крок Вашингтона, що підриває двосторонні відносини та який свідчить про те, що наявність статусу іноагента заважає роботі ЗМІ, передає ТАСС.

Нагадаємо, нещодавно президент Росії Володимир Путін підписав закон про статус іноземного агента для ЗМІ у відповідь на "утиски" російських RT та Sputnik в США.