Доброволець Олександр Сухінін із Донбас загинув після восьмигодинного бою з окупантами

15:50, 26.11.2017
Доброволець Олександр Сухінін із Донбас загинув після восьмигодинного бою з окупантами

Олександр Сухінін був у батальйоні "Донбас" майже із часу його створення (Сергій Недашківський Поз.Тараскін / Facebook)

Сержант Олександр Сухінін з позивним "Баня" загинув 23 листопада поблизу Кримського на Луганщині.

Про смерть командира гранатометного відділення 58-ї бригади повідомляє прес-служба його 16-го батальйону.

"У бою з ворожою ДРГ від несумісних з життям поранень живота загинув і переселенець з Донбасу. Сержант Олександр Сухінін на позивний “Баня" був командиром гранатометного відділення в роті "Донбас", - ідеться в повідомленні на Facebook.

Його тіло, разом із іншими побратимами, терористи "ЛНР" передали українським військовим на мосту у місті Щастя після двох діб від часу восьмигодинного бою.


Олександр Сухінін був змушений переїхати із Макіївки разом із родиною після початку російської окупації Донбасу.

"На батька та чоловіка чекали син, донька і дружина. У 45 років Саша віддав життя за свободу та мир на українській землі, за визволення рідного міста", - зазначають в 16-му батальйоні.

Волонтерка із Дніпра Вікторія Солодухіна відзначає, що дружина загиблого Людмила проживає в Києві у хостелі. Дочка вчиться в Запоріжжі, син закінчив навчання. переїхав до матері, працює і живе в Києві.


(на фото Олександр Сухінін у центр, в чорній футболці із символом батальйону "Донбас")

Олександр Сухінін у 2014-2015 роках був добровольцем у батальйон "Донбас", у 2016-му перейшов до ДУК "Правий сектор", а у 2017 році служив за контрактом в 16-му окремому мотопіхотному батальйоні, куди перевели його роту "донбасівців".

"Братику Баня, ти живий? Так друже - живий..." Я згадую ту розмову у часи маленького аду. Я питаю ці слова зараз, а відповіді не почую, у відповідь тиша.. Ця тиша, тиша відчаю і скорботи, тиша пам`яті, тиша болю", - пише у Facebook побратим загиблого захисника Сергій Недашківський.

Можливо, саме до рідних та друзів Олександра Сухініна телефонував терорист Марочко, щоб на камеру повідомити про його загибель.