Під Кримським вийшли з-під обстрілів двоє бійців ЗСУ

09:40, 25.11.2017
Під Кримським вийшли з-під обстрілів двоє бійців ЗСУ

На луганському напрямку вдень тихо, а вночі починаються обстріли. (Фото з ФБ-сторінки Луганської облдержадміністрації)

Двоє військових ЗСУ, які за попередньою інформацією вважались загиблими, вийшли з-під ворожих обстрілів в районі селища Кримське і повернулись у свої підрозділи на Луганщині.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в суботу вранці.

 

"Добрі новини з району проведення АТО. Двоє військовослужбовців Збройних Сил України, які вчора вважалися загиблими під час бойового зіткнення з ворогом біля Кримського, завдяки власному бойовому досвіду і навченості вийшли з-під обстрілів і повернулися до своїх підрозділів", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

 

Зазначимо, що напередодні штаб АТО повідомляв, що внаслідок бойового зіткнення на підступах до Кримського, що на луганському напрямку, загинули 4 бійці ЗСУ, ще двоє поранені.

 

За словами волонтера Євгена Степаненка, на цьому тижні українські війська звільнили два українских села Травневе та Гладосове.

 

«Вони звільнені, війска закріпилися на позиціях, втрат не було. Ми повертаємо те що і по праву наше і навіть те що по цим паперовим Мінским наше. І чорний день для сімей чотирьох наших воінів. 8 годин бою Кримська. Вдумайтесь. 8 годин безперервного бою. 4 загиблих, один важко поранений, 5 легко. Так втрати бойовиків набагато більше - зараз по різним даним від 9 до 17 чоловік. Але на цих плювати. Наших не повернеш», - написав Степаненко, ще не знаючи, що двоє захисників України вижили.

 

Щодо оперативної обстановки. Якщо протягом п’ятниці, за даними Луганської облдержадміністрації, жодного обстрілу не було зафіксовано, то вже в ніч на суботу все змінилося.

 

За даними штабу АТО, станом на ранок суботи на луганському напрямку із настанням сутінок російсько-окупаційні війська грубо порушували Мінські домовленості на Світлодарській дузі.

 

«Під вогонь зі 120-мм мінометів потрапили наші опорні пункти неподалік Новолуганського. Також незаконні збройні формування неодноразово обстрілювали із мінометів, гранатометів, озброєння БМП та стрілецької зброї оборонців Луганського. Декілька разів противник відкривав вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу Лозового», - йдеться у повідомленні штабу АТО.