Порошенко і Меркель обговорили події в Луганську

15:52, 24.11.2017
Порошенко і Меркель обговорили події в Луганську

Ангела Меркель і Петро Порошенко у Брюсселі говорили про Луганськ.

Президент Петро Порошенко провів зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в рамках робочого візиту до Брюсселя.

 

Про це повідомляє прес-служба Президента України в п’ятницю.

 

"Сторони обговорили небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню російськими бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об’єктів, а також ситуацію у Луганську", - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що лідери двох країн скоординували подальші кроки щодо ініціативи розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

 

"Порошенко та Меркель домовилися вжити максимальних зусиль для якнайскорішого звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії та окупованому Криму", - розповідає прес-служба.

 

Президент України наголосив, що тривала російська агресія на Донбасі та суттєве погіршення ситуації в окупованому Криму вимагають продовження дії санкцій стосовно Росії.

 

Сторони також обговорили орієнтовний графік контактів у Нормандському форматі. Крім того, Порошенко розповів Меркель про реформи, які вдалося запровадити в Україні цієї осені, та про подальше реформування країни.

 

Як відомо, після конфлікту з самопроголошеним "міністром МВС ЛНР" Ігорем Корнетом так званий ватажок терористичної ЛНР Ігор Плотницький врешті-решт втік до Москви.

 

Увечері 21 листопада в окупований Луганськ увійшла колона з десятків військових автомобілів з Донецька.