На Донбасі Росія збільшила кількість своїх військових через переділ влади в Луганську

13:16, 24.11.2017
На Донбасі Росія збільшила кількість своїх військових через переділ влади в Луганську

Колона військової техніки по дорозі в Луганськ, яку зафіксувала ОБСЄ (OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine / Facebook)

Росія збільшила свій військовий контингент на окупованій частині Донбасу, чим спровокувала загострення на фронті.

Про це під час брифінгу заявив Секретар РНБО Олександр Турчинов, інформує "Українська правда".

"Відбуваються конфліктні ситуації між різними кримінальними угрупованнями, які входять до окупаційної адміністрації на окупованих територіях на сході нашої країни. І в зв'язку з цим загостренням російське військове керівництво збільшило військовий контингент, російський контингент, який знаходиться на окупованій території", - сказав він.

Він підкреслив, що через провокації російських військових загинули 5 українських захисників.

"У зв'язку з цим виникли проблемні питання, зокрема, й військові зіткнення, про які ми сьогодні знаємо. На жаль, під час цих зіткнень, зокрема, в районі Кримського, не тільки ворог поніс значні втрати, але і втрати понесли українські військові. Ми маємо протягом доби 5 загиблих", - додав Турчинов.

За словами Олександра Турчинова, що це дуже серйозна для України проблема, але він відзначив, що РНБО розуміла, що будуть загострення.

"Ми аналізували ситуацію і розуміли, що будуть відбуватись загострення у зв'язку зі збільшенням присутності російських військ на окупований території, але збройні сили України контролюють ситуацію", - сказав Турчинов.

Він висловив переконання, що українські військові не лише дадуть відсіч "провокаціям російських військ", а й значно покращать свої позиції.

Нагадаємо, в Луганську Ігор Корнет змістив із посади ватажка терористів Ігоря Плотницького. Ігор Плотницький втік до Москви.

Як повідомляла "УМ", донька Ігоря Корнета навчається на прокурора в Харків та веде розкішне життя, інколи навідуючись в Луганськ.