Ігор Корнет каже, що запобіг поверненню Луганська до України

11:05, 23.11.2017

Самопроголошений «міністр МВС ЛНР» Ігор Корнет запевняє, що запобіг поверненню окупованої частини Луганщини до складу України, яке мало відбутися протягом двох найближчих тижнів.

 

Так, він пояснює свою непокору і відкритий бунт проти ватажка терористичної ЛНР Ігоря Плотницького, який забарикадувався у будівлі колишньої Луганської облдержадміністрації.

 

Відповідну заяву Корнет зробив перед підлеглими з числа зрадників України у залі так званого «МВС ЛНР» у середу ввечері.

 

Щодо нинішньої ситуації у Луганську сепаратист Корнет сказав: "Обстановка складалася непроста, затримання перші проведено... Слава Богу, без крові вийшло. Свідчення люди дають. Свідчення саме і про фальсифікації, починаючи з 2016 року, і про фальсифікації "псевдоперевороту".

 

Зрадник запевнив, що винні понесуть покарання за смерть сепаратиста Геннадія Ципкалова, який помер "через цю фальсифікацію" 2016 року (був закатований підлеглми Плотницького у СІЗО – Ред.).

 

"Але ми не прогавили удар у спину цього разу. За малим не вийшло повернутися назад, у "неньку". Справді, за малим. Буквально два тижні", – заявив Корнет.

 

За його словами, в разі "успіху зусиль українських агентів із відсторонення керівництва МВС ЛНР", на підконтрольну бойовикам "ЛНР" територію був готовий зайти 3-й полк спецназу української розвідки.

 

"У нас все вийшло", – сказав Корнет, натякаючи на власну роль у придушенні фйкової змови.

 

Нагадаємо, що у четвер бойовики посилили охорону й підігнали бронетранспортери (БТР) до будівлі, де забарикадувався ватажок терористичної ЛНР Ігор Плотницький. При цьому, прихильники Ігоря Корнета, який виступив проти Плотницького, зняли оточення в декількох кварталах, розташованих у центрі окупованого Луганська.

 

Як повідомляла «УМ», 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків ЛНР Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом. До протистояння були залучені бойовики ватажка ДНР Олександра Захарченка (які виступили на боці Корнета) і ФСБ РФ.