Волкер поговорить з Сурковим про Донбас у Белграді

09:30, 04.11.2017

Нова зустріч спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим відбудеться в Белграді 13 листопада.

 

Про це заявив журналістам американський дипломат Волкер у Вашингтоні, повідомило агентство Bloomberg.

 

За його словами, буде обговорюватися ініціатива про введення миротворців на Донбас.

 

"Вашингтон наголошує на необхідності контролю міжнародного контингенту над усією поблемною зоною - для ефективності, а не тільки над лінією розмежування, як наполягає Росія", - сказав Волкер, коментуючи ідею розміщення миротворців в ОРДЛО.

 

Волкер і Сурков вже проводили переговори 21 серпня в Мінську і 7 жовтня в Белграді.

 

Як зазначалося, рішення щодо наступної зустрічі було прийняте 27 жовтня. Сторони домовилися провести переговори на нейтральній території. При цьому, у Держдепі США поки відмовилися анонсувати зустріч.

 

Нагадаємо: Волкер і Сурков вже зустрічалися в Белграді 7 жовтня. Тоді вони обговорювали запропонований РФ проект резолюції ООН по Донбасу. Після переговорів Лавров і Тіллерсон підкреслили, що зустрічі мають тривати.

 

Також минулого тижня Волкер був у Києві з незапланованим візитом. Він зустрівся зі спікером Ради Андрієм Парубієм, Президентом Петром Порошенком та народними депутатами, обговорюючи російську агресію.

 

За підсумками візиту в Україну, спецпредставник припустив, що в цьому році буде резолюція Радбезу ООН по миротворчій місії на Донбасі. Курт Волкер заявив, що для введення миротворчої місії ООН на Донбасі необхідно, щоб Росія перш за все вивела своїх військових з ОРДЛО. Ця заява викликала неабияке обурення офіційної Москви.