У Києві згорів гуртожиток для переселенців, за який конфліктували Коханівський із Качмалою

09:34, 26.10.2017
У Києві згорів гуртожиток для переселенців, за який конфліктували Коханівський із Качмалою

Гуртожиток для переселенців на Обухівській, 60 (Ганна Сінькова / Facebook)

У Києві по вул. Обухівська, 60, згорів будинок, в якому проживали переселенці з Донбасу, та за який конфліктували соратники Миколи Коханівського та Руслана Качмали.

Про це повідомляють в соцмережах.

"Вже близько години палає будинок на Обухівській, 60. Пожежних валом, але пожежу вони не гасять. Кажуть "нєт давлєнія". В будівлі вже обвалився дах", - написала Ганна Сінькова та опублікувала фото будівлі, охопленої вогнем.

За її словами, одна із мешканок написала: "аби деякі наші переселенці в той час спали як і всі інші то ми всі і старіки і маленький наш син ми всі згоріли заживо".

Про пожежу та відсутність води повідомила також активістка Тетяна Близнюк. Вона стверджує, що це підпал, а вогонь спалахнув на першому та третьому, горішньому, поверсі.




У результаті пожежі ніхто не постраждав: люди встигли евакуюватися, інформує Олександр Руханський.

Нагадаємо, конфлікт між соратниками Миколи Коханівського та Руслана Качмали спалахнув навколо гуртожитка у липні. Тоді соратники Коханівського звинувачували Руслана Качмалу та його прибіжників у рейдерстві через захоплення частини приміщення.

Будівля за адресою вул. Обухівська, 60, перебуває у власності ліквідованого АТ "КБ Експобанк", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у 2017 році безуспішно намагався продати цю нерухомість. Водночас мешканці будинку проживають там без офіційних дозволів, тому їх постійно погрожують відімкнути світло та воду за борги.

Як повідомляла "УМ", Микола Коханівський стріляв у Руслана Качмалу після бійки неподалік цього гуртожитка для переселенців. Як заявив на суді Микола Коханівський, Руслан Качмала спочатку тероризував мешканців гуртожитку, а потім спровокував і Коханівського.

Варто відзначити, що Руслан Качмала та його соратники називають свою організацію "Безпека життя" та заявляють, що вони добровільна дружина, яка допомагає МВС забезпечувати громадський порядок.