Микола Коханівський звільнений з-під варти у залі суду

18:24, 24.10.2017
Микола Коханівський звільнений з-під варти у залі суду

Миколу Коханівського звільнили в залі суду (Українська правда)

Термін перебування під вартою Миколи Коханівського завершився під час судового засідання, тому його звільнили та не одягали кайданки, коли він вийшов до адвокатів.

Про звільнення у залі суду Миколи Коханівського повідомляє "Українська правда".

Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу адвокати Коханівського вказали на процесуальні порушення з боку прокурора та вимагали його відводу.

"Прокурор штучно створює доказову базу, тому він підлягає відводу" – сказала одна із захисниць.

Однією з претензій було те, що на роздруківках з камер відеоспостережень, наданих прокурором, відсутні декілька хвилин. Тому захист вважає, що це вказує на підробку документів.

"Вказані обставини не підтверджуються жодними матеріалами кримінального провадження, крім слів адвокатів. У зв'язку з цим вважаю, що підстав, які передбачені ст. 77 КПК щодо відведення прокурора, адвокатами не озвучено. Вважаю клопотання необґрунтованим" – заявив прокурор.

Окрім того, адвокати заявили, що Коханівському не повідомили вчасно про підозру, тому його затримання є незаконним і лідера добровольчого руху "ОУН" мають відпустити з-під варти.

Суддя Іванна Миколаєць відвід прокурора не задовольнила.

"Заява про відвід прокурора не підлягає задоволенню" – винесла вирок суддя Святошинського райсуду.

Нагадаємо, Миколі Коханівському обирають запобіжний захід через вистріл в Руслана Качмалу з травматичного пістолета 21 жовтня. У суді відбулися сутички прибічників Коханівського з поліцією, після чого затримали понад 30 осіб.