Міхеїл Саакашвілі заявляє, що з України видворили трьох його соратників (відео)

13:40, 22.10.2017
Міхеїл Саакашвілі заявляє, що з України видворили трьох його соратників (відео)

Міхеїл Саакашвілі заявляє про викрадення і депортацію соратників (Mikheil Saakashvili / Facebook)

Очільник "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвіді заявляє, що з України депортували екс-охоронця Саакашвілі Георгія Рубашвілі, його колишнього водія Михайла Абзіанідзе та соратника Давида Макішвілі. Їх видворили з країни в аеропорту «Жуляни».

Про це повідомляється на Facebook-cторінці Міхеїла Саакашвілі.

"На вулиці 8 озброєних людей схопили колишнього начальника моєї особистої охорони в Грузії Георгія Рубашвілі, коли він виходив з кафе разом зі знайомою. Він живе в Києві, у нього офіційна посвідка, немає зброї (!) І раніше він допомагав мені по господарству, а зараз залишився у своїх справах", - спочатку написав Міхеїл Саакашвілі у Facebook.

За декілька годин він повідомив, що зникли ще двоє його соратників.

"Зараз виявилося, що вийшов з дому і зник мій колишній водій Михайло Абзіанідзе. Вдома його чекають дружина-українка і дочка, а також не виходить на зв'язок мій друг, полковник грузинської армії і активний учасник війни на сході, інструктор української Нацгвардї Давид Макишвілі. Поліція та СБУ кажуть, що вони нічого не знають про місцезнаходження трьох зниклих грузин, які мають до мене відношення", - повідомляється у Facebook Саакашвілі.

За словами екс-президента Грузії, чоловіків депортували на батьківщину спецрейсом Національної Гвардії.

Саакашвілі звинувачує в депортації Президента України Петра Порошенка, який нібито віддав наказ Національній гвардії про видворення трьох громадян Грузії.

"Мого друга, військового, героя війни на Донбасі, Давида Макішвілі, а також моїх колишніх охоронця і водія викрали на вулиці та в порушення всіх законів, за особистим розпорядженням Порошенко, попередньо побивши, вислали до Грузії на спецрейсі, на літаку Національної гвардії України, у супроводі спецназу Нацгвардії та з мішками, надітими на голову", - заявдяє Саакашвілі.




Нагадаємо, очільник партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі втратив українське громадянство. Він, у супроводі прибічників, 10 вересня перетнув польсько-український кордон у пункті пропуску в Шегинях. Міхеїла Саакашвілі звинувачують у незаконному перетині кордону, справа про адміністративне правопорушення розглядалася в Мостиському суді Львівської області.

Після "прориву" кордону сайт "Миротворець" вніс Саакашвілі у свою базу із позначенням місця проживання "БОМЖ", але згодом з’ясувалося, що екс-президент Грузії приписаний у нежитловому приміщенні Одеської ОДА.