В Одесі військова прокуратура оскандалилася картою Грузії без Абхазії та Південної Осетії

19:28, 29.09.2017
В Одесі військова прокуратура оскандалилася картою Грузії без Абхазії та Південної Осетії

Карта Грузії без Абхазії та Південної Осетії спровокувала міжнародний скандал (Одеська обласна рада)

Військова прокуратура Південного регіону разом із Національною академією адвокатури України, які організували міжнародний круглий стіл "Транскордонна співпраця: проблеми та шляхи їх вирішення", створили дипломатичний скандал, бо на офіційних банерах заходу опублікували урізану карту Грузії, на якій не були позначені окуповані Росією Абхазія та Південна Осетія.

Вражаючу ситуацію із картою Грузії прокоментував колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава. Він звернув увагу, що головний військовий прокурор України Анатолій Матіос виступав на тлі скандального банеру.

"Мені хочеться запитати - пане Матіос, шановні знайомі мені багато прокурорів - це ваш офіційний захід, але що це таке? На фото нижче - карта Грузії як має бути. Хто робив цей "задник" і що це взагалі таке", - написав Бачо Корчилава.

"А я хочу знати, хто робив цей задник й хто тут в Україні, після всього того, що відбувається з нами в Криму і на Донбасі, зробив таку "цікаву" карту Грузії, "подарувавши" грузинські території незрозуміло кому", - продовжив він.

Пізніше Бачо Корчилава повідомив, що повідомив про скандальний банер від військових прокурорів до грузинського посольства.

Посол Грузії Гела Думбадзе уже направив ноту протесту до МЗС України через те, що на офіційному заході в Одесі використали спотворену карту, зазначив Корчілава.




"Участь у форумі беруть народні депутати України, представники посольств, консульств, правоохоронних органів, провідних наукових закладів Польщі, Болгарії, Федеративної Республіки Німеччини, Словаччини, Туреччини, Молдови, Румунії, України, а також представників Комітету ООН, ОБСЄ, Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Одеської обласної державної адміністрації, обласної ради, інших зацікавлених органів та міжнародних інституцій",. - вказав на своєму сайті один із організаторів форуту - Національна академія прокуратури України.



Нагадаємо, через надруковану карту України без Криму на День Незалежності в Броварах від роботи відсторонили очільницю місцевого відділу культури. а міжнародна правозихисна організація Freedom Hous через те, що зафарбувала територію Криму у колір, яким була позначена Росія, а не Україна, викликала обурення українських депутатів.