Повернення Саакашвілі: екс-посол США побачив іміджеву проблему для України

10:28, 11.09.2017
Повернення Саакашвілі: екс-посол США побачив іміджеву проблему для України

Стівен Пфайфер: ситуація із Саакашвілі - іміджева проблема для України (Голос Америки)

Екс-посол США в Україні Стівен Пфайфер прокоментував ситуацію, що сталася із позбавленням громадянства та "проривом" через україно-польський кордон Міхеїла Саакашвілі.

Стівен Пайфер, який є експертом впливового аналітичного центру Brookings Institution у Вашингтоні, заявив, що ситуація із Саакашвілі стала іміджевою проблемою України.

"Я не впевнений, що ситуація навколо нього була врегульована у найрозумніший спосіб. Це одна з ситуацій, коли проблему створено на пустому місці. Я думаю, що позбавлення Саакашвілі громадянства, ймовірно, створило іміджеву проблему, якої Україна не мала", - цитує слова колишнього дипломата "Голос Америки".

Стівен Пфайфер уточнив, що це лише один бік проблеми.

"Я ніколи не був прихильником того, що пан Саакашвілі грав певну роль в Україні. Тому що мені було незрозуміло, наскільки його цікавила Україна, а наскільки ним керувало бажання повернутися до Грузії", - відзначив екс-посол США.

Як повідомляла "УМ", 10 вересня у супроводі прибічників Міхеїл Саакашвілі перетнув державний кордон України попри протидію правоохоронців. Після цього екс-голова одеської ОДА вирушив із Андрієм Садовим до Львова, де виступив перед прихильниками.

Під час сутичок на пункті пропуску "Шегині" постраждало 16 правоохоронців, які намагалися зупинити тих, хто супроводжував Саакашвілі, якого без громадянства прикордонники не хотіли пускати до України.