Росія випробовує сучасні види озброєнь на Донбасі

19:28, 06.09.2017
Росія випробовує сучасні види озброєнь на Донбасі

Вадим Скібіцький під час радіоефіру.

Росія випробовує сучасні види озброєнь, безпілотні літальні апарати (БПЛА) та сучасні засоби радіоелектронної розвідки і боротьби на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

 

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю радіо "Армія.FM" у середу.

 

"Перш за все, безпілотні літальні апарати. Весь спектр безпілотних літальних апаратів, наприклад, "Форпост", "Орлан-10", "Дозор" та інші тактичного рівня були випробувані на нашій території. Це сучасні засоби радіоелектронної розвідки та боротьби - "Сожитель", "Свет КУ", "Красуха" - все, що є на озброєнні РФ, було у нас. Я не кажу про снаряди, боєприпаси, стрілкове озброєння, "бородачі", "шмелі" тощо, все це було випробувано ними на нашій території", - сказав пан Скібіцький.

 

За його словами, варто розуміти, що бюджетні потенціали Росії та України дуже різні.

 

«Але Росія намагається на нашій території випробовувати найбільш нові зразки, щоб брати їх на озброєння і використовувати у інших конфліктах, наприклад, в Сирії. Ми повинні зробити все, аби не відстати від них в технічному плані. Аби виявити щось, потрібні сучасні засоби розвідки», - зазначає представник ГУР Міноборони.