У Києві 5 поліцейських звинуватили в розбої та грабежах на вокзалі

13:42, 05.09.2017
У Києві 5 поліцейських звинуватили в розбої та грабежах на вокзалі

Затриманих поліцейських звинувачують в зловживанні службовим становищем та грабежах (Прокуратура міста Києва)

Столична прокуратура звинувачує п’ять поліцейських, які працювали на залізничному вокзалі в Києві у грабежах, побиитті людей та "Кришуванні" кишенькових злодюжок.

Про операцію із затримання "на гарячому" поліцейських повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Вказані працівники поліції під час несення служби на території Київського Центрального залізничного вокзалу під різними приводами доставляли до поліцейського приміщення громадян, які самостійно подорожували або перебували напідпитку. Після чого, незаконно застосовуючи відносно затриманих спецзасоби (кайданки, сльозогінний газ), а також непомірне фізичне насильство, грабували їх", - вказано у повідомленні.

Зазвичай у подорожуючих відбирали гроші, мобільні телефони потерпілих та інші цінні речі.

У прокуратурі зазначають, що їм відомо про 10 нападів на громадян, які були скоєні поліцейськими з березня по вересень поточного року.



Крім того, у ході проведення негласних слідчих дій задокументовано факти "кришування" вказаними поліцейськими кишенькових злодіїв з подальшим перерозподілом між собою коштів, викрадених у громадян.

"Зазначимо, що затримання вказаних працівників поліції відбулося під час вчинення ними чергового пограбування громадянина на Центральному залізничному вокзалі м. Києва", - повідомляє прес-служба.





У прокуратурі опублікували відео, на якому експерти в "кімнаті поліції" на вокзалі перевіряють на наявність нанесених у ході спецоперації позначок на гроші, які з’являються під ультрафіолетовим світлом, та говорять, що "вони всі світяться".