Телеканали групи «Інтер Медіа Груп» попередили про недостатню кількість української мови в ефірі

07:58, 01.09.2017
Телеканали групи «Інтер Медіа Груп» попередили про недостатню кількість української мови в ефірі

Телеканал "Інтер" порушував законодавство про кількість українських передач в ефірі, за що отримав попередження (ДетекторМедіа (редаговане зображення))

Чотири телеканали із "Інтер Медіа Груп", а саме: Інтер, НТН, Піксель TV та Enter-фільм отримали від Нацради телебачення та радіомовлення попередження за недостатню кількість української мови в ефірі каналів в лютому-березні цього року.

Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Відповідно до змін у законодавстві, які депутати внесли в червні 2016 року, в ефірі каналів із 7 ранку до 11 вечора передачі європейського виробництва, а також США і Канади повинні становити не менше як 70 відсотків загального тижневого обсягу мовлення, у тому числі не менше як 50 відсотків загального тижневого обсягу мовлення – передачі українського виробництва.

"В ефірі телеканалу "Інтер" частка передач європейського виробництва, а також США і Канади становила 57% загального тижневого обсягу мовлення. В ефірі "НТН" вона становила 56,8%, а частка передач українського виробництва – 32% загального тижневого обсягу мовлення. Відповідно частки передач європейського та українського виробництва телеканалу "ПІКСЕЛЬ TV" становили 66,4% і 24,7%, а телеканалу "Ентер-фільм" – 37% і 22% загального тижневого обсягу мовлення", - зазначає регулятор в сфері телепродукції.

Під час перевірки представник телеканалів не надавав всієї інформації.

"Крім того, представник ліцензіатів під час проведення перевірок відмовив у наданні сітки мовлення і державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільмів, що є порушенням пункту 4.2 Інструкції про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та про порушення законодавства про рекламу", - зазначають в Нацраді.

Наразі порушникам лише оголосили попередження.