АМКУ почав перевірку щодо підвищення цін на газ для авто

08:11, 30.08.2017
АМКУ почав перевірку щодо підвищення цін на газ для авто

Антимонопольний комітет України розпочав перевірку на ринку скрапленого газу.

 

Про це повідомив державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович, передає «Радіо Свобода».

 

«Сьогодні дійсно є різке подорожчання на роздрібному сегменті ринку. Є об’єктивні фактори, що спровокували зростання, - це зменшення імпорту з Росії і Білорусі у зв’язку з певними адміністративними перепонами, які створені в Росії, і плановими ремонтами заводів, які виробляють цей продукт, а також те, що у нас пікове навантаження по ринку відбувається у серпні-вересні – це сезонний фактор. І у нас відбувається постійне зростання споживання цього продукту - це зумовлено тим, що цей продукт дешевший», - сказав він.

 

Полюхович додав, що Антимонопольний комітет поки не може однозначного заявити про антиконкурентні дії у зв’язку з подорожчанням скрапленого газу.

 

«На сьогодні ми не можемо заявити однозначно, чи є антиконкурентні узгоджені дії, тому що та інформація, яка у нас є, стосується об’єктивних чинників. Щодо суб’єктивних чинників – ми можемо говорити лише тоді, коли отримаємо повний обсяг інформації на наші вимоги до ДФС, Держстату, Міненерговугілля», - додав він.

 

Раніше українці висловили обурення щодо підвищення цін на газ на заправках.

 

Юрій Патиківський у статті в «Україні молодій» детально аналізує, що стало причиною здорожчання вартості скрапленого газу на автозаправках. Як довго протримається ціна на газ у понад 15 гривень вже спрогнозували експерти.