Правозахисники Freedom House оскандалилися із картою України без Криму

12:25, 28.08.2017
Правозахисники Freedom House оскандалилися із картою України без Криму

Правозахисник Freedom House опублікували карту, на якій Крим не входить до України (Freedom House Ukraine)

Правозахисник Freedom House опублікували карту, на якій Крим не входить до України, тобто аналізуючи рівень свобод у різних країнах територія Криму виявилася зафарбованою у відмінний від інших регіонів України фіолетовий колір, яким позначена у тому числі Росія.

Спостереження стосовно невключення Криму до території України зробив народний депутат та член ПАРЄ Володимир Ар’єв.

"У мене немає слів. Одна з найвідоміших правозахисних організацій Freedom House на карті прикріпила Крим Росії. Особливий цинізм ситуації додає назва доповіді - "Подвійні загрози глобальній демократії", - написав він.



Депутат відзначив, що правозахисники на своїх картах уже ігнорували міжнародне невизнання анексії Криму Росією.

"Це не вперше Freedom House потурає російським окупантам. Минулого року я помітив таку саму ганьбу на мапі в англійському соборі у Солсбері. Тоді цинізму додало розташування монітору з "російським" Кримом в трьох метрах від оригіналу Магна Карти - першого в Європі біллю про права. В соборі я написав скаргу, але хтось у Freedom House продовжує наполягати на тому що вони, на жаль, виправдовують це грубе порушення міжнародного права", - продовжує Володимир Ар’єв.

Freedom House дав коментар з приводу скандалу із картами.




"Ок, але тоді виходить що окупований Донбас "частково вільний", бо не виділений в окрему територію, яка не контролюється урядом України. Тому, відмовка не приймається - принципи порушені за будь-яких обставин", - резюмує Володимир Арє’в.