Суховантаж, який возив сировину на завод Фірташа в Криму, розколовся навпіл біля Босфору

08:15, 28.08.2017
Суховантаж, який возив сировину на завод Фірташа в Криму, розколовся навпіл біля Босфору

Leonardo розірвало навпіл після того, як він возив ільмент в окупований Крим (blackseanews)

Біля входу в Босфор розламався навпіл турецький суховантаж Leonardo, який з порушенням українських законів возив до окупованого Криму сировину на завод "Титан", що входить до компанії OSTCHEM Holding AG, яка об'єднує хімічні та гірничо-видобувні активи інвестиційного холдингу Group DF Дмитра Фірташав окупованому Криму.

Про це повідомляє BlackSeaNews.

Аварія сталася вночі з 26 на 27 червня.

Судно йшло без вантажу з Ростова-на-Дону в турецький порт Тузла - після того, як 8 серпня 2017-го доставило черговий вантаж 3 тис. тонн ільменітової руди з турецького порту Самсун у порт Камиш-Бурун.

Зараз кормова частина судна перебуває біля турецького узбережжя - доставлена туди турецькими рятувальниками на буксирі.



Суховантаж Leonardo неодноразово перевозив ільменіт через керченський порт Камиш-Бурун.

BSNews зазначає, що старий 42-річний суховантаж радянського виробництва в 2011 році був проданий Укррічфлотом турецькому власнику. З серпня 2015 року - фігурант сирійського чорного списку США, з кінця 2016 - кримського чорного списку "Майдану закордонних справ".



Ukrainian Chemical Products (раніше: Кримський Титан) - підприємство з виробництва титанової продукції, потужності якого знаходяться в Армянську на території анексованого Росією Криму. 100% акцій належить компанії OSTCHEM Holding AG, що об'єднує хімічні та гірничо-видобувні активи інвестиційного холдингу Group DF Дмитра Фірташа.