В Україні друкуватимуть удвічі більше біометричних паспортів

22:01, 14.08.2017
В Україні друкуватимуть удвічі більше біометричних паспортів

Поліграфкомбінат "Україна" не встигає надрукувати паспорти усім бажаючим.

Поліграфкомбінат "Україна" обцяє, що зможе виготовляти вдвічі більше біометричних закордонних паспортів після отримання додаткового обладнання вже за кілька місяців.

 

Про це повідомив державне підприємтсво повідомило у відповіді на інформаційний  запит видання  "Українська правда", оприлюдненій у понеділок.

 

"В найближчі 3-4 місяці поліграфкомбінат "Україна" очікує поставку додаткової системи персоналізації паспортів BookMaster One Systems виробництва компанії IAI industrial systems B.V. (Нідерланди), що збільшить загальну виробничу продуктивність Державного центру персоналізації документів Поліграфкомбінату "Україна" більше ніж в два рази", - йдеться у повідомленні.

 

У відповіді також зазначається, що для виготовлення біометричних закордонних паспортів підприємство працює у три зміни без вихідних.

 

З початку запровадження безвізового режиму (11 липня) до 10 серпня поліграфкомбінат виготовив 592 тис. 596 закордонних паспортів. Зокрема, у червні виготовили 284 тис. 95 паспортів, а у липні - 295 тис. 890.

 

Щодо того, чи можна пришвидшити виготовлення паспорта, якщо у людини є броні на квитки та житло, але вона не встигає з поїздкою через затримку виготовлення, на підприємстві зазначили: "Поліграфкомбінат "Україна" здійснює виготовлення та персоналізацію бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон в порядку черговості надходження від Державної міграційної служби України даних осіб, на ім’я яких оформлюється паспорт, та в залежності від терміновості оформлення паспорту".

 

Утім, не уточнюється, як визначити "терміновість" оформлення паспорта.